Since the end oft he 18th century there is a tradition in producing Vermout in the north of Italy. Wine from the Piemont is infused with a macerate made of several herbs and sugar – the herbs are Absinthe, Angelica root, Orange peel, Coriander, Liquorice. These herbs are the base for the typical sweet aroma of Vermouth. A classical Aperitivo which is fine before dinner or used in Cocktails. Available are three types of Vertmourth: Bianco, Rosso and Dry, at which is no sugar added in the „Dry“ version. Just the best Wines and herbs are used for the Matter Vermouth products with origin from the Piemont. The receipes are from traditional production.
Verkehrsbezeichnung: | Vermouth |
Alcohol content: | 16% vol. |
Nettofüllmenge: | 750ml |
Lebensmittelunternehmer: | Lion Spirits, Markus Lion e.K., Münstertälerstrasse 12, 79427 Eschbach |
Country of origin: | Schweiz |
Zutaten: | Enthält Antioxidationsmittel und Sulfite. |
Farbstoffe: | keine |
Klassischer roter Wermut
Fruchtig und würzig und keine Fehlnoten - so sollte es sein. Ein sehr guter Wermut
Hanky Panky
Zutaten:
- 3 cl Ojo de Agua Gin
- 0,5 cl Oliver Matter Vermouth Rosso
- 0,5 cl Fernet del frate Angelico
Zubereitung:
Alle Zutaten in einem Rührglas auf Eis rühren. Ohne Eis in eine vorgekühlte Cocktailschale geben. Mit einer Zitronenschale verzieren. Cheers!
Negroni
Zutaten:
- 2 cl Sirene Bitter
- 2 cl Ojo de Agua Gin
- 2 cl Oliver Matter Vermouth Rosso
Zubereitung:
Alle Zutaten auf Eis in einem Rührglas kalt rühren, in ein vorgekühltes Glas abseihen und mit einer Zitronenzeste garnieren!
Sexy Boulevardier
Zutaten:
- 5 cl Faude feine Brände Grüner Walnusslikör
- 1,5 cl Sirene Bitter
- 2,5 cl Oliver Matter Vermouth Rosso
- 3 Spritzer Sexy Bitters
Zubereitung:
Zutaten kaltrühren und in ein vorgekühltes Coupette Glas abseihen. Eine eingelegte Walnuss zur Dekoration ins Glas geben und mit einer Zitronenzeste (no drop) garnieren.