Thujon

Absinthe is very often associated with a drug-like effect. The reason for this is thujone, which gets into the spirit through the wormwood (Artemisia absinthium). Now, however, lawmakers are unlikely to allow a product that causes hallucinations. The only question is – was absinthe always as harmless as it is today, or was it different in the past? With reference to artists of the Belle Epoch, it is often claimed that absinthe was said to have had a completely different effect back then. A fallacy that has been scientifically proven. Dirk Lachenmeier, David Nathan Maister, Ted Breaux, Eva Maria Sohnius, Kerstin Schoeberl and Thomas Kuballa have published a scientific study in the "Journal of agricultural and food chemistry" that describes the topic of thujone in minute detail and clearly refutes some assumptions.

Jornal of Agricultural and Food Chemistry 
Chemical analysis of absinthe with special reference to thujone

Absinthe is very often associated with a drug-like effect. The reason for this is thujone, which gets into the spirit through the wormwood (Artemisia absinthium).


Alkohol, Getränk, Whisky

Die Renaissance der Aperitifs: Vermouth, Pastis und mehr für genussvolle Momente


Aperitifs sind weit mehr als nur ein Getränk – sie sind ein Lebensgefühl. Ob ein erfrischender Vermouth, ein klassischer Pastis oder ein bittersüßer Likör: Aperitifs eröffnen Genussmomente, die den Alltag vergessen lassen.
Glas, Alkohol, Bier, Schnaps, Flasche

The Fascinating History of Pastis: A Look at Its French Origins


Discover the fascinating story of pastis, a popular French aperitif whose roots are deeply woven into French culture
Alkohol, Bier, Getränk, Flasche, Schnaps

Discover the versatile world of Verjus: history, use in the kitchen and in cocktails


Let's dive into the history, the versatile use in the kitchen and in cocktails

Roar with Flavor: Der neue Wild LION Gin, inspiriert von der Majestät der afrikanischen Tierwelt


Dieser außergewöhnliche Gin verkörpert den ungezähmten Geist der afrikanischen Savanne und bringt ihn in jeden Schluck ein
Feld, Grünland, Vegetation, Gras, Blume

Von der Feldfrucht bis ins Glas: Die Reise regionaler Zutaten in der Spirituosenherstellung


Vom Acker bis zum Glas spielen lokale Bestandteile eine entscheidende Rolle bei der Schaffung einzigartiger Aromen und Charakteristika in verschiedenen Spirituosen