As the popularity of Absinthe swept through France during the mid 19th century, the “Green Fairy” began making her way over to the “Paris” of the New World: Nouvelle-Orléans (New Orleans). French-speaking travelers and immigrants alike carried their taste for Absinthe to this vibrant port city, and before long, French apothecary Antoine Peychaud was doling out 'healthy' Absinthe-laced cocktails from his Royal Street shop. The popularity of Absinthe surged in French-speaking Louisiana, and when Henri Degas and Oscar Wilde arrived in New Orleans in the latter part of the 1800s, they had no trouble finding imported French and Swiss Absinthes among other familiar comforts. By the advent of the 20th century, cafés such as the famous Old Absinthe House were making a name for themselves by cooling the humid summers with Sazeracs, Absinthe Frappés, and even the occasional Absinthe crème de glace. Unfortunately, it all came to a halt with the U.S. ban on Absinthe in 1912 ... or did it? This exquisite Absinthe represents the inspired work of native New Orleanian T. A. Breaux, and its heritage is rooted in the original Absinthes that made the Sazerac cocktail and Absinthe Frappé famous. Its unique distillation of stimulating “herbes toniques” is just what the Belle Époque chimistes prescribed for various subtropical ailments. The light, stimulating mouth feel and delectable floral finish of Nouvelle-Orléans Absinthe Supérieure present the connoisseur with a unique perfume and texture that disappeared along with the artisanal bands almost a century ago. We invite you to see why we truly consider Nouvelle-Orléans Absinthe Supérieure to be "L'esprit du Vieux Carré".
Verkehrsbezeichnung: | Spirituose |
Alcohol content: | 68% vol. |
Nettofüllmenge: | 700ml |
Lebensmittelunternehmer: | Combier SAS, 48 rue Beaurepaire 49400 SAUMUR |
Country of origin: | Frankreich |
Grandios *****
Wow, mir fehlen die Worte. Für mich passt hier einfach alles. Tolle Balance, einzigartiger Geschmack!
Jackpot
Grossartig :-)
Schön, dass man die ganzen Jade-Produkte hier kaufen kann. Ich finde alle ausgezeichnet. Mein persönlicher Liebling ist der Nouvelle, aber auch die anderen sind sehr zu empfehlen
Premium Absinth
-tolle Flasche
- super Geschmack
- ist jeden Cent wert
ich bin auf ganzer Linie überzeugt
Tradition mit moderner Note
Ganz klasse, ein Absinth, mit einer floralen Note die ihn zu etwas ganz besonderem macht.
Verdient bester Absinthe in Deutschland
Auch wenn es bereits einige Jahre her ist, dass dieser Abisinth zum besten gekürt wurde, finde ich, dass er es immer noch verdient hat. Für mich ganz klar mein Favorit.
Quality and complexity
Top of the line and pure quality it is said, and I don\'t disagree. But I must confess that I probably have to learn to appreciate the floral notes some more. They are certainly not overwhelming in any way in Jade Nouvelle Orleans, but to date (aug 2011) I have to say that my own 10 points goes to Matter-Luginbühls Duplais Balance.
Balanced and superb
I really can\'t find anything wrong with this absinthe. I\'ve tried many other great absinthes including most (if not all) of the other Jade varieties and Nouvelle-Orléans is the most balanced with no negative aftertastes. It is smooth with a nice floral note with a nice clean aftertaste. Jade put some research into developing this!
Heaven
The taste of this absinthe is fantastic. Easy to falling in love with this absinthe. The taste is very complicated to explain simply perfect. You can use it also for cocktail mixed. Absolutely stunning!
The taste
Of course this absinthe is one of best I never tasted. Good work!
Auszeichnungen
2004 Absinthe des Jahres Absinth-Guide
2006 Silver Medal Winner at the London International Wine and Spirit Competition
Absinthe Frappe
4cl Absinthe Jade Nouvelle Orleans
1cl Zuckersirup 1:1
5cl Sodawasser
6-8 Blätter frische Minze
Die Minzeblätter im Cocktailglas zerstoßen und einen Shaker mit Eis füllen. Absinthe und Zuckersirup in den Shaker geben und kräftig schütteln. Alles in das mit crushed Eis und Minze befüllte Glas geben und mit einem Schuss Soda aufgießen. Tipp: Für alle, die die Kombination von Sodawasser und Absinthe nicht mögen, können anstelle des Sodawassers auch stilles Eiswasser verwenden.
Suissesse
4cl Absinthe Jade Nouvelle Orleans
1,5cl Mandelsirup
1,5cl Sahne
1 Eiweiss
Alles in einen mit Eiswürfel gefüllten Shaker geben, gut schütteln und dann in ein Coup Glas geben. Eventuell mit Muskatnußraspel garnieren.